Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη ζήτησε τη μεταφορά του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από το νοσοκομείο του Σαρλ ελ Σέιχ όπου νοσηλεύεται σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του στη φυλακή, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκούιντ Μαχμούντ "διέταξε τη μεταφορά του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σε ένα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία" της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Mena χωρίς να διευκρινίσει ποιο νοσοκομείο.

Τον Μουμπάρακ θα συνοδεύει "η απαραίτητη ασφάλεια", πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η κράτησή του στο νοσοκομείο συνοδεύεται από "την υποχρέωση να ενημερώσει την εισαγγελία πότε η κατάσταση της υγείας του θα επιτρέψει τη μεταφορά του στη φυλακή".

Ο Μουμπάρακ διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ την Τρίτη έπειτα από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια της ανάκρισής.

Ο Μουμπάρακ και οι δύο γιοι του Αλάα και Γκαμάλ έχουν τεθεί από την Τετάρτη υπό κράτηση για 15 ημέρες στο πλαίσιο των ερευνών για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους περίπου 800 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Ο Αλάα και ο Γκαμάλ έχουν ήδη μεταφερθεί σε φυλακή του Καΐρου.