Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση της νυν προέδρου της Βραζιλίας Ντίλαμ Ρούσεφ και της αντιπάλου της Μαρίνα Σίλβα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σε νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες, οι δύο γυναίκες ισοβαθμούν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο των επερχόμενων προεδρικών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα. 

Βάσει των στοιχείων της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ibope η Ρούσεφ και η Σίλβα θα καταλάμβαναν το 41% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων αν ο δεύτερος γύρος- στον οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθούν και οι δυο- γινόταν σήμερα.  

Όσον αφορά τα ευρήματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, η Ντίλμα Ρούσεφ καταλαμβάνει το 38% των ψηφοφόρων και η Μαρίνα Σίλβα το 29%. Τα ποσοστά της νυν προέδρου είναι αυξημένα καθώς μόλις μια εβδομάδα πριν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Ibope λάμβανε το 36% έναντι του 30% για την αντίπαλό της Μαρίνα Σίλβα. Ο τρίτος υποψήφιος ο κεντρώος Αέσιο Νέβες λαμβάνει το 19% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. 

Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν καταφέρει να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας θα υπάρξει δεύτερος εκλογικός γύρος στις 26 Οκτωβρίου μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους. 

Η νέα δημοσκόπηση της Ibope έγινε σε δείγμα 3.010 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο το διάστημα μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου έως 23 Σεπτεμβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν/πλην δύο ποσοστιαίες μονάδες.