Σε τροχιά γύρω από τον Άρη έθεσε η ινδική διαστημική υπηρεσία το χαμηλού κόστους διαστημικό της σκάφος Mars Orbiter.

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι ανακοίνωσε την είδηση και έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους εργάστηκαν. 

«Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη. Συγχαρητήρια σε όλους σας, σε ολόκληρη τη χώρα. Η ιστορία γράφτηκε σήμερα», είπε ο ινδός πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Έχουμε τολμήσει να φτάσουμε στο άγνωστο και έχουμε επιτύχει το σχεδόν αδύνατο». 

Η επιτυχία της Ινδίας λαμβάνει διαστάσεις καθώς αφενός πρόκειται για μια χαμηλού κόστους διαστημική αποστολή αξίας σύμφωνα με το Ρόιτερς 74 εκατομμυρίων δολαρίων και αφετέρου καθιστά την Ινδία ως την πρώτη χώρα που καταφέρνει να εκτελέσει και να ολοκληρώσει μια τέτοιου μεγέθους αποστολής στην παρθενική προσπάθεια της. 

Πλέον η Ινδία εισέρχεται στον κλειστό κύκλο των χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρώπη που έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημικά σκάφη σε τροχιά ή τα προσεδάφισαν στον Άρη με μόνη διαφορά ότι όλοι τους είχαν αρχικά αποτύχει αρκετές φορές! 

Η διαστημική αποστολή της Ινδίας θα ενισχύσει το πεπαλαιωμένο-εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες- διαστημικό της πρόγραμμα, όπως εξήγγειλε ευθύς εξ αρχής με τον εκλογή του ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να το επεκτείνει με καλύτερες υποδομές και ανώτερη τεχνολογία.