Έκτακτο δελτίο πληροφοριών εξέδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας σχετικά με τις απειλές από τους ισλαμιστές που εδράζονται στη Συρία και συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

Σύμφωνα με την Μάρσα Κάρτον, εκπρόσωπο της αμερικανικής υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI ειδοποίησαν τις κρατικές, τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου για τις τελευταίες απειλές. 

«Πρόσφατες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα στη Συρία πλησίασαν στο στάδιο εκτέλεσης μιας επίθεσης στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε. 

Μάλιστα αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ένας από τους λόγους που άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά θέσεων των τζιχαντιστών τις επιθέσεις που προγραμματίζονταν από τους μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν μετά από μακρά παρακολούθηση της οργάνωσης Χορασάν,η οποία περιγράφεται ως «δίκτυο» έμπειρων μαχητών της Αλ Κάιντα με πολεμική ετοιμότητα και εμπειρία κυρίως στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και που τώρα συνεργάζεται στη Συρία με το παρακλάδι της Αλ Κάϊντα, το Μέτωπο αλ-Νούσρα.