current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:54

Σύγχυση με το σχέδιο της Air France για την Transavia Europe

Σύγχυση έχει προκληθεί σχετικά με την απόσυρση ή μη του σχεδίου της Air France για την Transavia Europe.

Δημοσίευση 09:54’
αρθρο-newpost

Σύγχυση έχει προκληθεί σχετικά με την απόσυρση ή μη του σχεδίου της Air France για την Transavia Europe.

Σύγχυση έχει προκληθεί σχετικά με την απόσυρση ή μη του σχεδίου της Air France για την Transavia Europe, η δημοσιοποίηση του οποίου προκάλεσε την απεργία στην αεροπορική εταιρία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Air France, είναι πρόωρο να ειπωθεί ότι το σχέδιο επέκτασης στην Ευρώπη της θυγατρικής της χαμηλού κόστους Transavia έχει εγκαταλειφθεί, σε αντίθεση σε όσα δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλίς.

“Καμιά αλλαγή στις διαπραγματεύσεις δεν επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο αποσύρθηκε. Παραμένει η πρόταση για την αναστολή της εφαρμογής του σχεδίου αυτού και για την έναρξη ευρείας διαβούλευσης, ευρέως διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους έως το τέλος του έτους, όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση τη Δευτέρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Αν ο διάλογος αυτός, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει ο Αλεξάντρ ντε Ζυνιάκ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Air France-KLM) και ο Φρεντερίκ Γκαζέ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air France), δεν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, τότε πιθανόν το σχέδιο να αποσυρθεί. Ωστόσο είναι πρόωρο να ανακοινωθεί σήμερα ότι το σχέδιο έχει ήδη αποσυρθεί”, πρόσθεσε.

“Το σχέδιο Transavia Europe εγκαταλείφθηκε από τη διοίκηση” της Air France, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Αλέν Βινταλίς στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC διευκρινίζοντας: “το σχέδιο δεν ανεστάλη για τρεις μήνες, αποσύρθηκε”.

Ο γάλλος υφυπουργός είχε προσθέσει ότι “δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος η απεργία να συνεχιστεί” τονίζοντας ότι η κινητοποίηση στοιχίζει “15 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως” στην αεροπορική εταιρία. Ο Βινταλίς υποστήριξε εξάλλου ότι η ανάπτυξη της Transavia France μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 250 θέσεις πιλότων”. “Το σχέδιο αυτό πρέπει να έρθει εις πέρας”, επέμεινε.


σχετικα αρθρα