current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:30

Πάνω από 1.000 συλλήψεις σε τεράστια επιχείρηση της Europol

Χωρίς προηγούμενο είχε η επιχείρηση της Europol, η οποία είχε στόχο διάφορους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος.

Δημοσίευση 12:30’
αρθρο-newpost

Χωρίς προηγούμενο είχε η επιχείρηση της Europol, η οποία είχε στόχο διάφορους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος.

Χωρίς προηγούμενο είχε η επιχείρηση της Europol, η οποία είχε στόχο διάφορους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος και κατά την οποία συνελήφθησαν περισσότερα από 1.000 άτομα. 

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συντονισμένη επίθεση που οργανώθηκε ποτέ στην Ευρώπη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος”, δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Ουέινραϊτ.

Περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι των δυνάμεων της τάξης πήραν μέρος στην “Επιχείρηση Αρχιμήδης”, όπως ονομάσθηκε. Έφεραν σε πέρας περισσότερες από 300 μεμονωμένες ενέργειες, κατά τις οποίες συνελήφθησαν διακινητές ανθρώπων και λαθρέμποροι κοκαΐνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ελβετία, η Σερβία και η Κολομβία και συντονίστηκε από την Europol.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στράφηκαν εναντίον εννέα τομέων του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων η διακίνηση ανθρώπων, το λαθρεμπόριο ηρωίνης και κοκαΐνης, η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, καθώς και η οργάνωση της παράνομης μετανάστευσης.

“Θελήσαμε να επιτεθούμε στην υποδομή στο σύνολό της και όχι σε απλές μεμονωμένες περιπτώσεις”, δήλωσε ο Ουέινραϊτ, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των συλλήψεων εξακολουθεί να αυξάνεται “τη στιγμή που μιλάμε”.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν περίπου 600 κιλά κοκαΐνης, 200 κιλά ηρωίνης και 1.300 κιλά κάνναβης.


σχετικα αρθρα