Η κυβέρνηση της Συρίας καλωσόρισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποιούνται στο έδαφός της από τον διεθνή συνασπισμό υπό τος ΗΠΑ.

«Αυτό το οποίο έχει συμβεί μέχρι τώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της συριακής κυβέρνησης και διότι δεν στοχοθετήθηκαν συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (...) και άμαχοι», επισήμανε ο Άλι Χάινταρ, υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα.

Η Δαμασκός συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις, είπε ο Χάινταρ.

«Η ειδοποίηση της συριακής κυβέρνησης έγινε», είπε. «Η επιβεβαίωση ότι δεν θα στοχοθετηθούν συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και η επιβεβαίωση ότι δεν επρόκειτο να στοχοθετηθούν πολίτες έγινε».

Οι ΗΠΑ ανέφεραν χθες ότι η μόνιμη αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ ενημέρωσε τον Σύρο πρεσβευτή για το ότι επρόκειτο να γίνουν οι επιδρομές—αλλά η Ουάσινγκτον αποκλείει κάθε συνεργασία ή συντονισμό με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, που θεωρεί μέρος του προβλήματος.