Οι επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστούν, διαμήνυσε η πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ομπάμα κάλεσε τη διεθνή ενότητα να ενωθεί για να «καταστρέψει» το την τζιχαντιστική οργάνωση λέγοντας: 

«Η μόνη γλώσσα την οποία καταλαβαίνουν οι δολοφόνοι σαν αυτούς είναι αυτή της ισχύος».

«Σήμερα, καλώ τον κόσμο να ενταχθεί» σε αυτή τη μάχη, συνέχισε ο Ομπάμα, δύο ημέρες μετά τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος οι οποίες διεξήχθησαν από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και αυτές αραβικών χωρών.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ενώπιον των απειλών και θα δείξουμε ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που οικοδομούν, όχι σε εκείνους που καταστρέφουν», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα κάλεσε παράλληλα να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να μην δοθεί χώρος στους εξτρεμιστές, περιλαμβανομένου «του Διαδικτύου» γενικά και πιο συγκεκριμένα «των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης».

Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ο Ομπάμα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «ενωθεί» έναντι και άλλων «προκλήσεων» παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είπε, αναφερόμενος στην ρωσική «επιθετικότητα» στην Ευρώπη και στο ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Ωστόσο, επέμεινε πως η σημαντικότερη απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία είναι ο «εξτρεμισμός» των τζιχαντιστών, τον οποίο χαρακτήρισε «καρκίνο».