Στις 5 Ιανουαρίου 2015 θα αρχίσει η δίκη του υπόππτου για τη φονική βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης έπειτα από τη σχετική έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Τζοχάρ Τσερνάεφ αλλά απέρριψε το δεύτερο και κυριότερο αίτημα των συνηγόρων να μετατεθεί σε άλλη πόλη η εκδίκαση της υπόθεσης, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η έναρξη της δίκης τελικά μετατέθηκε για τις 5 Ιανουαρίου του 2015 από την αρχική ημερομηνία στις 3 Νοεμβρίου μετά από το αίτημα της υπεράσπισης για χρονική καθυστέρηση, μετέδωσε η εφημερίδα The Boston Globe. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζοχάρ Τσερνάεφ κατηγορείται ότι σε ηλικία 19 ετών μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ταμερλάν τοποθέτησαν δύο ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή του τερματισμού του περίφημου μαραθωνίου της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι ακρωτηριάστηκαν από τις εκρήξεις. Ο Ταμερλάν Τσερνάεφ έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις. Ο 21χρονος σήμερα Τζοχάρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο θανατικής ποινής αν καταδικαστεί.