Μόνο σε περίπτωση εξελίξεων θα επισκεφτεί την Κύπρο ο Τζον Κέρι

Αυτό δήλωσε δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο το αν η Τουρκία είναι διατεθειμένη να δεχθεί μια λύση που να γίνεται αποδεκτή και από εμάς. Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι θα γίνουν οι προσπάθειες».

 Ο κ. Κασουλίδης πρόσθεσε πως έχει διαπιστώσει ότι «για τις Ηνωμένες Πολιτείες η επίλυση του κυπριακού καθίσταται θέμα προτεραιότητας, σε συνάρτηση με όλες τις υπόλοιπες εξελίξεις στη περιοχή μας, όπου η Κύπρος απέδειξε ότι μπορεί να αποτελεί ένα νησί σταθερότητας, το οποίο έχουν γεωστρατηγική ανάγκη για την ειρήνευση στη γενικότερη περιοχή».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών μετέφερε τη διαβεβαίωση των Αμερικανών ότι θα ενεργοποιηθούν στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι «λένε πως θα ενεργοποιηθούν. Τώρα δεν θέλουν να υποσκελίσουν την αποστολή του κ. 'Αιντε. 'Αρα, ο πρωταγωνιστής θα είναι ο Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε κι αυτοί θα ενισχύουν το ρόλο του».

Σε ερώτηση για την πρόθεση του Τζον Κέρι να επισκεφθεί την Κύπρο, τη συνέδεσε με εξελίξεις που θα γίνουν στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας: «Πρώτα-πρώτα όταν δείτε την επίσκεψη Κέρι να πραγματοποιείται σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις». «'Αρα» τόνισε ενδεικτικά «αν έχουν δημιουργηθεί αυτές οι ενθαρρυντικές προϋποθέσεις, θα τις ωθήσει ακόμα περισσότερο η επίσκεψη».