Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την στρατηγικής σημασίας πόλη και βιομηχανικό κέντρο Αντρα, βόρεια της Δαμασκού, η οποία τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών από τον Δεκέμβριο 2013, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της συριακής πρωτεύουσας.

«Από σήμερα το πρωί, ο στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της Αντρα και αποκατέστησε την ασφάλεια στην πόλη», δήλωσε η πηγή.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του εθνικού συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Μπάχρα ζήτησε σήμερα ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών περισσότερα όπλα και αεροπορική υποστήριξη για να πολεμήσει τόσο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όσο και εναντίον του συριακού καθεστώτος.

Αυτός ο ηγέτης της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ζητήσει τη Δευτέρα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, άμεσα πλήγματα στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κόσμος συντάχθηκε με τη μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο αλ-Μπάχρα μίλησε χθες, Τετάρτη, το βράδυ σε μια υπουργική σύνοδο στον ΟΗΕ όλων των χωρών που υποστηρίζουν τους μη τζιχαντιστές σύρους αντάρτες που συμμετέχουν στον εθνικό συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Μπάχρα ζήτησε μια επιτάχυνση της (στρατιωτικής) βοήθειας προς τους σύρους αντάρτες και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας, να στηρίξουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό με αεροπορική συνδρομή.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου μια αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη συριακή αντιπολίτευση και το Κογκρέσο υιοθέτησε στις 18 Σεπτεμβρίου ένα σχέδιο που προβλέπει τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ανταρτών αυτών ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στη Νέα Υόρκη, αμερικανοί διπλωμάτες διαβεβαίωσαν πως το Πεντάγωνο εργάζεται για να παράσχει αυτούς τους εξοπλισμούς και αυτή την εκπαίδευση, κυρίως χάρη στη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά πρόσθεταν πως αυτό μπορεί να απαιτήσει μήνες.