current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:40

ΠΟΥ: Σχεδόν 3.000 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα

Τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα.

Δημοσίευση 09:40’
αρθρο-newpost

Τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα.

Τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα από τους 6.263 που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες από 1.550 κλίνες στη Λιβερία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες από την περιοχή Φασανκόνι στη Γουινέα ότι ντόπιοι έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν τις ομάδες κρούσεις του ιού που επιχειρούν να εισέλθουν στην περιοχή.

“Η κατάσταση στη Γουινέα, παρότι εξακολουθεί να εμπνέει έντονη ανησυχία, δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί: περί τα 75 ως 100 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί την καθεμία από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες”, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Την ίδια ώρα, η Σιέρα Λεόνε έθεσε τρεις ακόμη περιφέρειες σε επ΄αόριστον καραντίνα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Έρνεστ Μπάι Κορόμα, γεγονός που σημαίνει ότι πέντε από τις 14 περιφέρειες της χώρας–δηλαδή 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι– έχουν απομονωθεί.

Στις περιφέρειες περιλαμβάνονται το Πορτ Λόκο και η Μπομπάλι στα βόρεια και η Μογιάμπα στα νότια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ο Κορόμα. Εκεί βρίσκονται κάποιες από τις υπηρεσίες των ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος των εταιρειών London Mining και African Minerals.


σχετικα αρθρα