Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη μετατροπή όπως είπε των Βαλκανίων σε βάση  στρατολόγησης τζιχαντιστών μαχητών.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο σκοπιανός πρόεδρος τόνισε: 

«Οι μαχητές από τα Βαλκάνια ομαδοποιούνται στις τάξεις του ISIS και της Τζαμπάτ αλ Νούσρα για την εξαγωγή της ιδεολογίας του τζιχάντ πίσω στις πατρίδες τους και έτσι εξυπηρετούν τους ευρύτερους στόχους των τζιχαντιστών. Μερικοί βρίσκονται εκεί τρία χρόνια, άλλοι στρατολογούνται τώρα, κάποιοι θα μείνουν εκεί, αλλά ορισμένοι θα επιστρέψουν στα Βαλκάνια και όταν επανέλθουν θα φέρουν μαζί το μίσος από την καταστροφική ιδεολογία τους, θα δηλητηριάσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις χώρες».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πρότεινε ως ένα μέσο στον αγώνα κατά των ακραίων ομάδων και την απειλή δημιουργίας «Βαλκανικού Χαλιφάτου» τη συγκρότηση ενός περιφερειακού κέντρου αντιτρομοκρατίας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες για τις τρομοκρατικές ομάδες, τα δίκτυα και τις προθέσεις τους και θα παρέχει έγκαιρη ενημέρωση για την πρόληψη και το συντονισμό μεταξύ των διωκτικών αρχών.