Με τις τρομοκρατικές μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους συνέκρινε η πρόεδρος της Λιθουανίας την πολιτική που ασκεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή της  στην εφημερίδα Washington Post. 

Η  Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Η απουσία ηγεσίας (σ.σ. από μέρους της Δύσης) επέτρεψε σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΙΚ να επεκταθούν και σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, επέτρεψε στη Ρωσία να γίνει ένα κράτος με τρομοκρατικά στοιχεία».

«Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη και ο κόσμος επιτρέπουν στη Ρωσία να είναι μια χώρα που όχι μόνον απειλεί τους γείτονές της, αλλά οργανώνει έναν πόλεμο εναντίον των γειτόνων της. Αυτή είναι η ίδια διεθνής τρομοκρατία που αντιμετωπίζουμε στο Ιράκ και στη Συρία», υποστήριξε.

Η Γκριμπαουσκάιτε επέμεινε στην άποψη πως «ο κίνδυνος τον οποίο αντιπροσωπεύει η συμπεριφορά της Ρωσίας δεν είναι μικρότερος από αυτόν που αντιμετωπίζουμε με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία... Θεωρώ ότι η Ρωσία τρομοκρατεί τους γείτονές της, χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους».

«Γιατί προσπαθούμε να μην προσβάλουμε τον Πούτιν, ο οποίος στέλνει σήμερα τα στρατεύματά του για να σκοτώσουν, για να καταλάβουν ουκρανικό έδαφος; Γιατί δεν είμαστε εξίσου ευαίσθητοι απέναντι στα συναισθήματα των Ουκρανών; Κάποια μέρα θα τον αποκαλούμε τρομοκράτη και εγκληματία», υποστήριξε και τόνισε ότι «φυσικά» η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη της θυμίζει την Σουδητία, «την κατάσταση πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».