Την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα του Ισλαμικού Κράτους εκφράζουν προσωπικότητες της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Le Figaro.

Μάλιστα οι ίδιοι δηλώνουν σε απάντηση των απειλών των τζιχαντιστών: «Είμαστε και εμείς βρωμεροί Γάλλοι». 

«Εμείς, μουσουλμανικού θρησκεύματος Γάλλοι της Γαλλίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε με δύναμη την πλήρη αλληλεγγύη μας προς όλα τα θύματα αυτής της βάρβαρης ορδής, των χαμένων στρατιωτών ενός υποτιθέμενου Ισλαμικού Κράτους, και καταγγέλλουμε με όλη μας την ενέργεια όλες τις ακρότητες που έχουν διαπραχθεί στο όνομα μίας φονικής ιδεολογίας που κρύβεται πίσω από την ισλαμική θρησκεία κατάσχοντας το λεξιλόγιό της», αναφέρεται στο άρθρο που δημοσιεύεται επίσης στην πρώτη σελίδα της Liberation. 

«Κανείς δεν μπορεί να υφαρπάξει το δικαίωμα να εκφράζεται στο όνομά μας και, σε ακόμη μεγαλύτερη ένδειξη της αλληλεγγύης στις σημερινές δραματικές συνθήκες, διεκδικούμε την τιμή να πούμε ότι 'είμαστε και εμείς βρωμεροί Γάλλοι». 

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν τους "απίστους" και "ειδικότερα τους κακούς και βρωμερούς Γάλλους", δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του γάλλου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ από οργάνωση τζιχαντιστών στην Αλγερία.