Επιμέλεια: Γιώργος Ποριώτης

Ένας 20χρονος στην Βρετανία αποδείχθηκε πραγματικά ασταμάτητος αλλά και πολύ τυχερός,όταν έκλεψε ένα αυτοκίνητο και ξεκίνησε μία εξωφρενική καταδίωξη με τους αστυνομικούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Terence Fowler, έκλεψε ένα αυτοκίνητο πολυτελείας από την περιοχή Cambridgeshire.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκε η αστυνομία για την σύλληψή του και όταν ένα περιπολικό πλησίασε το όχημα του οδηγού, τότε ξεκίνησε μία κινηματογραφική καταδίωξη.

Ο Terence ανέπτυξε ταχύτητα 289 χλμ σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης και δεν σταματούσε κυριολεκτικά πουθενά.

Κατά την πορεία του ξήλωνε καθρέπτες αυτοκινήτων, έκανε ελιγμούς μέσα στην κίνηση, ενώ προκειμένου να αποφύγει την σύλληψή ρίσκαρε την ζωή του, παραβιάζοντας τις μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης και κυριολεκτικά κατάφερε να περάσει δευτερόλεπτα πριν τον εμβολίσει η αμαξοστοιχία.

Το περιπολικό, που ακολουθούσε υποχρεώθηκε να σταματήσει την καταδίωξη, καθώς ο οδηγός δεν σταματούσε με τίποτα και οδηγούσε επικίνδυνα.

Ενώ οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό, μόνο όταν βρήκαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και από ίχνη αίματος του οδηγού κατάφεραν να κάνουν ταυτοποίηση με DNA.

Ο Fowler καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση και ο δικαστής ανάφερε “ δεν μπορώ να φανταστώ πιο επικίνδυνη, που να μην έχει τραυματισμό. Είσαι πολύ τυχερός, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα θα σε χτυπούσε το τραίνο και εάν επιβίωνες δεν θα γλίτωνες την ισόβια κάθειρξη”.