Μέχρι και πολίτες της Ιαπωνίας σπεύδουν να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Τόσιο Ταμογκάμι εννέα άτομα έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Ο Ταμογκάμι, ο οποίος σήμερα είναι στέλεχος ενός νέου, μικρού κόμματος, έγραψε στο ιστολόγιό του πως ο Νισίμ Μπεν Σιτρίτ, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, τον ενημέρωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι εννέα Ιάπωνες έχουν ενταχθεί στο ΙΚ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη Ιαπώνων υπηκόων στην εξτρεμιστική οργάνωση, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές».

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ στο Τόκιο για σχόλια, ούτε κάποιος εκπρόσωπος των ΥΠΕΞ του Ισραήλ και της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τον Ταμογκάμι, πέραν του αριθμού, δεν του δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για τη δράση των Ιαπώνων στις τάξεις του ΙΚ από στον Νισίμ Μπεν Σιτρίτ κατά τη συνάντησή τους. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη θέση του πρεσβευτή της χώρας του στην Ιαπωνία.