Τις καταγγελίες ότι έλαβε παράνομες χρηματικές αμοιβές πριν από μία δεκαετία απέρριψε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή της χώρας ειδική συνεδρίαση με τον Κοέλιο να κάνει λόγο για «απαράδεκτους υπαινιγμούς» αναφερόμενος στις κατηγορίες για τα «σκιώδη έσοδά» του την δεκαετία του 1990, όταν φέρεται να λάμβανε αμοιβές από εταιρεία, ενώ ήταν μέλος της Βουλής.

Η γενική εισαγγελία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι έθεσε στο αρχείο έρευνα για αδήλωτα εισοδήματα του κ. Κοέλιο, διότι έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής.

Ο κ. Κοέλιο ωστόσο είπε ότι έλαβε μια πιο λεπτομερή αναφορά από την εισαγγελία, στην οποία με βάση τα λογιστικά στοιχεία της επιχείρησης Tecnoforma ουδεμία ανάρμοστη πληρωμή προς τον ίδιο μπορεί να τεκμηριωθεί.

«Δεν έλαβα ποτέ καμιά πληρωμή από την Tecnoforma ενόσω ήμουν βουλευτής», δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, χειροκροτούμενος από τα έδρανα των βουλευτών της κεντροδεξιάς κυβερνώσας συμμαχίας. «Δεν έλαβα ποτέ καμιά πληρωμή για τη δουλειά που έκανα για οποιονδήποτε άλλον οργανισμό. Τα περιουσιακά μου στοιχεία και η ζωή μου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφανή», υποστήριξε ο ίδιος.