Ένας ζαχαροπλάστης στην Αυστρία αφαίρεσε τα ναζιστικά σύμβολα από τα γλυκά του και ζήτησε συγνώμη κατά την απολογία του σήμερα, ενώπιον της Επιτροπής Κρατουμένων στο Στρατόπεδο Μαουτχάουζεν.

Ο ζαχαροπλάστης κατηγορήθηκε ότι στο κατάστημά του στην Βιέννη, πουλούσε γλυκά διακοσμημένα με ναζιστικά σύμβολα.

Στον ιστότοπο της Επιτροπής Κρατουμένων αναφέρεται ότι "ο ζαχαροπλάστης εκλήθη να απολογηθεί επειδή από δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου σχετικά με την υπόθεση αυτήν δινόταν η εντύπωση ότι ο επαγγελματίας γνώριζε ότι παρασκευάζοντας γλυκά διακοσμημένα με ναζιστικά σύμβολα κάνει κάτι λανθασμένο, εκφράζοντας συγχρόνως τη λύπη του" για τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Η αυστριακή νομοθεσία απαγορεύει την επίδειξη ναζιστικών συμβόλων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, ενώπιον ανακριτή ο ζαχαροπλάστης είχε πει ότι "παρασκεύαζε τα γλυκίσματα, που τού ζητούσαν οι πελάτες του".

Η Επιτροπή Κρατουμένων στο Στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν προσέφερε στον ζαχαροπλάστη ένα βιβλίο για τη ζωή στο ναζιστικό στρατόπεδο.

Εκείνος προσέφερε σήμερα, από την πλευρά του, στην εν λόγω Επιτροπή επιζώντων του Μαουτχάουζεν ένα μεγάλο γλύκισμα, διακοσμημένο με εβραϊκά, όσο και χριστιανικά σύμβολα.