Σε αστυνομικό κλοιό το Βελιγράδι λόγω του Pride Parade

Σε αστυνομικό κλοιό το Βελιγράδι λόγω του Pride Parade

Σε αστυνομικό κλοιό είναι από νωρίς το πρωί το κέντρο του Βελιγραδίου, εξαιτίας της Παρέλασης Υπερηφάνειας Ομοφυλόφιλων (Belgrade Pride Parade). 

Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους έχει απαγορευτεί για όλα τα οχήματα, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου έχουν απομακρύνει από το κέντρο τους κάδους απορριμμάτων και τις ζαρντινιέρες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επεισόδια.

Επιπλέον, εφαρμόζονται περιορισμοί στην κυκλοφορία των πεζών, αφού στο κέντρο της πόλης επιτρέπεται μόνο η είσοδος των κατοίκων, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, και όσων συμμετέχουν στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων. Η παρέλαση Υπερηφάνειας θα ξεκινήσει το μεσημέρι από το κτήριο όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, θα διανύσει μία απόσταση 500 περίπου μέτρων και θα καταλήξει μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση των ομοφυλόφιλων, σε ένδειξη συμπαράστασης, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτικοί, ξένοι διπλωμάτες και η ηγεσία του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία.

Το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις όσων αντιτίθενται στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων οι οποίες οργανώθηκαν από ακροδεξιές και θρησκευτικές οργανώσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο