Χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού έκανε η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ εναντίον των  διαδηλωτών στη Χάρκορτ Ρόουντ και έξω από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης. 

Σήμερα, χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας απέκλεισαν κύριους δρόμους στο Χονγκ Κονγκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κίνας να περιορίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην περιοχή.

Οι διαδηλωτές παρεμπόδισαν και στα δύο ρεύματα την κυκλοφορία στη Χάρκορτ Ρόουντ και την Κουίνσγουεϊ, δύο κύριες οδικές αρτηρίες, αρκετές ώρες αφότου η αστυνομία μπλόκαρε όλες τις προσβάσεις σε μια περιοχή διαμαρτυρίας κοντά στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης.

«Αρχίζουμε να συνηθίζουμε τα δακρυγόνα», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

«Είναι εξωφρενικό για την αστυνομία να χρησιμοποιεί πρώτα σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια δακρυγόνα εναντίον ειρηνικών νεαρών διαδηλωτών. Αυτό μας θύμωσε περισσότερο και μας έκανε πιο αποφασισμένους να μείνουμε», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 22χρονος διαδηλωτής Σαμ Φουνγκ.

Μετά τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, η Ομοσπονδία Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το μποϊκοτάζ των μαθημάτων «επ’ αόριστον».

Εβδομήντα οκτώ διαδηλωτές, περιλαμβανομένων και τριών ηγετών των φοιτητών, συνελήφθησαν την Παρασκευή όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να φθάσουν στις πύλες του αρχηγείου της κυβέρνησης.

Δύο από τους τρεις ηγέτες των φοιτητών παραμένουν υπό κράτηση ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τουλάχιστον 29 αστυνομικοί και πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων κατά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων.

Τέλος, το Occupy Central δήλωσε σήμερα ότι έχει δύο αιτήματα: το Πεκίνο να αποσύρει την απόφασή του για τους εκλογικούς νόμους στο Χονγκ Κονγκ και να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία διαβούλευσης για την πολιτική μεταρρύθμιση.