Εννέα ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν σε μάχες το τελευταίο 24ωρο με τους αυτονομιστές αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο.

"Χθες οι αντάρτες για άλλη μια φορά επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Ένα από τα οχήματά μας μεταφοράς προσωπικού επλήγη από οβίδα, οι δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών μας υπέστησαν απώλειες", δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο.

Μεταξύ των νεκρών "επτά (Ουκρανοί) σκοτώθηκαν αργά χθες βράδυ όχι μακριά από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ", πρόσθεσε ο Λισένκο.

Αυτές είναι οι βαρύτερες απώλειες τις οποίες υφίσταται ο ουκρανικός στρατός σε ένα μόνο περιστατικό από τις 5 Σεπτεμβρίου που τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία.

Παράλληλα ο Γιούρι Μπιριούκοφ, σύμβουλος του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, έγραψε στο Facebook ότι οι αυτονομιστές έριξαν την οβίδα από άρμα μάχης, εννέα ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση και ότι άρματα μάχης των αυτονομιστών καταστράφηκαν από τα πυρά που ανταπέδωσε ο στρατός.

Την ίδια ώρα, η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες στην πόλη, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών