Ένας αστυνομικός βρήκε τον θάνατο χθες στο Χόμς, στο κέντρο της Συρίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μετά τις προσευχές της Παρασκευής στα τεμένη της χώρας, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Sana. Υπέκυψε στα τραύματά του ένας 40χρονος που είχε δεχτεί επίθεση με Καλάσνικοφ από υποστηρικτές του αλ Άσαντ.

«Ένας αστυνομικός δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Χομς έπειτα από τις προσευχές της Παρασκευής. Χτυπήθηκε με μπαστούνια και πέτρες», τονιζει το πρακτορείο.

Ο αστυνομικός θα ταφεί σήμερα στο Χομς.

Περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Χομς, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Συρίας, φωνάζοντας «λευτεριά, λευτεριά», σύμφωνα με τον ακτιβιστή Νατζάτι Ταγιάρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν έπειτα από μία ώρα με γκλομπ για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Παράλληλα, ένας άνδρας, ο οποίος είχε δεχτεί πυροβολισμό στο στήθος από ένοπλους υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στην πόλη Μπανιάς πριν από λίγες μέρες, υπέκυψε σήμερα στα τραύματα του, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

Ο 40χρονος Οσάμα αλ-Σέικα, μαζί με άλλους άνδρες, κρατώντας ξύλα στα χέρια τους, περιφρουρούσαν την περασμένη Κυριακή ένα τέμενος στην Μπανιάς μετά τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της 11ετούς διακυβέρνησης του Άσαντ όταν ομάδα παραστρατιωτικών, οι "σαμπίχα", που επέβαινε σε αυτοκίνητα, άνοιξε πυρ εναντίον τους με Καλάσνικοφ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Παρατηρητήριο.

TAGS