Το βρετανικό ευρωφοβικό κόμμα UKIP διαθέτει, πλέον, στις τάξεις του πρώην στέλεχος από κόμμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Το Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρίτσαρντ Μπαρνς, αντιδήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 ως το 2012, εντάχθηκε σε αυτό αφού απογοητεύθηκε από τους Συντηρητικούς, από τους οποίους είχε αποχωρήσει στις αρχές του έτους.

«To UKIP μιλά, ακούει και εκπροσωπεί τους απλούς άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας με έναν τρόπο που τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κατανοήσουν», ανέφερε ο Μπαρνς σε ανακοίνωσή του. «Στα θέματα όπως η παιδεία, οι φόροι, η μετανάστευση και φυσικά η ΕΕ το UKIP είναι αυτό που εκπροσωπεί την πλειοψηφία», πρόσθεσε.

Το UKIP, το οποίο επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέσπιση αυστηρών περιορισμών για τη μετανάστευση, έχει ήδη στρατολογήσει δύο συντηρητικούς βουλευτές και απειλεί να διχάσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, καθιστώντας πιο δύσκολη την επανεκλογή του Κάμερον.

Ο Τζόνσον, πιστεύεται ότι ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Κάμερον αν αυτός αποφασίσει να παραιτηθεί...