Διευρύνει το προβάδισμά της η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, έναντι της αντιπάλου της, Μαρίνα Σίλβα στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών και τα μέχρι στιγμής στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι θα υπάρξει μια σκληρή μάχη μεταξύ των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Ibope, η Ρούσεφ συγκεντρώνει το 42% των ψήφων έναντι του 38% που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η Σίλβα. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που είχε δώσει στη δημοσιότητα μία εβδομάδα νωρίτερα, Ρούσεφ και Σίλβα βρίσκονταν αμφότερες στο 41%. 

Στις 26 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένας ενδεχόμενος δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας η υποστήριξη των πολιτών προς το πρόσωπο της Ρούσεφ ανήλθε στο 39% σε σχέση με το 38%, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αντίθετα η υποστήριξη προς τη Σίλβα μειώθηκε από το 29% στο 25%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Ibope διενεργήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.002 ψηφοφόρων μεταξύ της 25ης και 30ης Σεπτεμβρίου.