Βραζιλία: Μπροστά η Ρούσεφ σε νέα δημοσκόπηση

Βραζιλία: Μπροστά η Ρούσεφ σε νέα δημοσκόπηση

Διευρύνει το προβάδισμά της η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, έναντι της αντιπάλου της, Μαρίνα Σίλβα στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών και τα μέχρι στιγμής στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι θα υπάρξει μια σκληρή μάχη μεταξύ των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Ibope, η Ρούσεφ συγκεντρώνει το 42% των ψήφων έναντι του 38% που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η Σίλβα. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που είχε δώσει στη δημοσιότητα μία εβδομάδα νωρίτερα, Ρούσεφ και Σίλβα βρίσκονταν αμφότερες στο 41%. 

Στις 26 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένας ενδεχόμενος δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας η υποστήριξη των πολιτών προς το πρόσωπο της Ρούσεφ ανήλθε στο 39% σε σχέση με το 38%, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αντίθετα η υποστήριξη προς τη Σίλβα μειώθηκε από το 29% στο 25%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Ibope διενεργήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.002 ψηφοφόρων μεταξύ της 25ης και 30ης Σεπτεμβρίου. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο