Περίπου 250 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων κρατούνται σήμερα από την αιγυπτιακή αστυνομία, η οποία συνέλαβε συνολικά σχεδόν 600 μαχητικά στελέχη της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή.

Σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είναι το κύριο κίνημα της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, οι συλλήψεις αυτές άρχισαν μετά την ανακοίνωση στις 9 Οκτωβρίου από την οργάνωση αυτή της πρόθεσής της να κατεβάσει υποψηφίους στις εκλογές.

"Οι συλλήψεις συνεχίζονται. Αν κάποιος κάνει μια εκστρατεία, παρενοχλείται και συλλαμβάνεται, στη συνέχεια αφήνεται ελεύθερος μερικές ημέρες αργότερα", δήλωσε ο Μοχάμεντ Μούρσι, μέλος της πολιτικής ηγεσίας που διοργανώνει την προεκλογική εκστρατεία των Αδελφών Μουσουλμάνων.

"Σχεδόν 600 άνθρωποι συνελήφθησαν από τότε που ανακοινώσαμε ότι θα κατεβάσουμε υποψηφίους στις εκλογές και περίπου 250 εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή", διευκρίνισε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση αυτή. Η αστυνομία ανακοινώνει τακτικά τη σύλληψη μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων, τα οποία κατηγορούνται ότι ανήκουν σε απαγορευμένη οργάνωση.

Η οργάνωση αυτή, η οποία κατεβάζει τους υποψηφίους της στις εκλογές ως ανεξάρτητους για να παρακάμψουν την απαγόρευση που ισχύει για τη λειτουργία θρησκευτικών κομμάτων στην Αίγυπτο, είχε κερδίσει το ένα πέμπτο των εδρών στις προηγούμενες εκλογές του 2005.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατεβάζουν 135 υποψηφίους, αλλά ο αριθμός αυτός δεν είναι οριστικός, καθώς ορισμένες υποψηφιότητες απορρίφθηκαν από την εκλογική επιτροπή και οι υποψήφιοι έχουν προσφύγει κατά της απόφασης αυτής, κατέληξε ο Μούρσι.