Φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη αναμένεται να προωθήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε περίπτωση που επανεκλεγεί στις εκλογές του 2015.

Μιλώντας στο συνέδριο των Συντηρητικών, ο Κάμερον είπε ότι θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε το κόμμα του να μπορέσει να κυβερνήσει με αυτοδυναμία και όχι μέσω ενός συνασπισμού, όπως συμβαίνει τώρα.

Υποσχέθηκε εξάλλου να μειώσει τους φόρους για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους εάν επανεκλεγεί καθώς και για τη μεσαία τάξη, αυξάνοντας το όριο των εισοδημάτων στα οποία επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 40%.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του βρετανού πρωθυπουργού στο συνέδριο των Συντηρητικών το όριο των εισοδημάτων μετά το οποίο θα ισχύει συντελεστής φορολόγησης 40% θα αυξηθεί σε 50.000 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 41.900 λιρών. Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε επίσης ότι το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων θα αυξηθεί σε 12.500 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 10.500 λιρών από τη μελλοντική κυβέρνηση των Τόρις.

«Θέλω να αναλάβω δράση εδώ και καιρό και να επαναφέρω κάποια δικαιοσύνη στη φορολογία» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας ενώπιον των συνέδρων του Συντηρητικού κόμματος.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του βρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισ. λίρες (9,2 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.