Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας ο ασθενής που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Texas Health Presbyterian Hospital. 

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή κι ενώ είχε φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αεροπορικώς από τη Λιβερία έξι ημέρες νωρίτερα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως ανακοίνωσαν οι καναδικές υγειονομικές υπηρεσίες και το υπουργείο Πληροφοριών της Λιβερίας, ο συγκεκριμένος ασθενής ταξίδεψε από τη Λιβερία προς τις ΗΠΑ, μέσω Βρυξελλών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του αμερικανικού νοσοκομείου για την κατάσταση του ασθενούς η κυβέρνηση της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι ο ασθενής δεν εμφάνιζε πυρετό ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα του ιού Έμπολα όταν αναχώρησε αεροπορικώς από τη χώρα την 19η Σεπτεμβρίου προς τις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας Λούις Μπράουν, η χώρα του είχε θέσει σε εφαρμογή «αυστηρά μέτρα» για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού Έμπολα μέσω των αεροπορικών ταξιδιών και ότι διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι, οι οποίοι αναθεωρούνται συνεχώς.

«Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει τη διεθνή διάσταση της κρίσης του ιού Έμπολα. Επί μήνες, η κυβέρνηση της Λιβερίας τονίζει ότι η ασθένεια αυτή δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της Λιβερίας ή της δυτικής Αφρικής» ανέφερε ακόμη ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας.