Έραψαν τα χείλια τους για να μην τους απελάσουν!

Έραψαν τα χείλια τους για να μην τους απελάσουν!

Με ράψιμο των χειλιών τους αποφάσισαν να διαμαρτυρούν στις προθέσεις των αρχών να τους στείλουν στην Καμπότζη αιτούντες άσυλο συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που κρατούνται στο κέντρο κράτησης στο νησί Ναουρού. 

Σε άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της Guardian Online αναφέρεται ότι συντάκτες της εφημερίδας έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έξι αγόρια και άνδρες, στο κέντρο κράτησης του Ναουρού, να έχουν ράψει κλειστά τα χείλη τους. 

Μάλιστα ένας άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στο Ναουρού από τον Ιούλιο, αφότου συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αυστραλία με πλοίο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα άλλοι άνθρωποι πραγματοποιούν απεργία πείνας και μάλιστα ένας εκ των απεργών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την άρνησή του να τραφεί και να πιει νερό για 48 ώρες.

Σημειώνεται ότι η Αυστραλία έχει υπογράψει συμφωνία με την Καμπότζη, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο Ναουρού θα αποστέλλονται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο