Στην απομόνωση θα κάθονται οι μουσουλμάνες γυναίκες που επισκέπτονται την αυστραλιανή βουλή υπό τον φόβο ότι μπορεί να γίνε στόχος τρομοκρατών.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λήφθηκαν αποφασίστηκε οι μουσουλμάνες γυναίκες που επισκέπτονται τη βουλή και φορούν μπούργκα να κάθονται χωριστά στα θεωρεία πίσω από αλεξίσφαιρα τζάμια για να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. 

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μπρόνγουϊν Μπίσοπ και ο πρόεδρος της Γερουσίας, Στίφεν Πέρι, δήλωσαν ότι «το μέτρο αφορά όλους όσους καλύπτουν μέρος του προσώπου τους». 

«Με το μέτρο αυτό θα μπορούμε να εντοπίζουμε εύκολα όποιον κάνει φασαρία και να τον αποβάλουμε από τα θεωρεία» είπε ο γερουσιαστής Πέρι. 

Ο Επίτροπος Κατά των Διακρίσεων, Τιμ Σάουθμοσάνε, επέκρινε την απόφαση και σχολίασε πως «κανείς πολίτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας, ειδικά στη βουλή της χώρας του». Ο ίδιος είπε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η μπούργκα απειλεί την εθνική ασφάλεια και τόνισε ότι το μέτρο ενισχύει την προκατάληψη και τον ρατσισμό.