Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στην Νάπολη.

Ειδικότερα, μέρος των διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στο πρώην βασιλικό παλάτι του Καποντιμόντε. Η ένταση προκλήθηκε από μια μειοψηφία ατόμων που διείσδυσαν στην κινητοποίηση, με κράνη και καλυμμένα τα πρόσωπα.

Η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές ρίψεις νερού υπό πίεση, ενώ μέρος των διαδηλωτών απάντησε πετώντας μπουκάλια και καπνογόνα.

Ένα από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης είναι «φτώχεια, εποχική εργασία, ανεργία, ας αποτινάξουμε από πάνω μας την ΕΚΤ».

Σύμβολο της κινητοποίησης, το ναπολιτάνικο προσωπείο του Πουλτσινέλα, ενός χαρακτήρα που λέει πάντα ψέματα, κάτι το οποίο αναφέρεται στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από μέρους των αρμόδιων.

Την ίδια ώρα, οι τράπεζες στη Νάπολη έμειναν κλειστές σήμερα, όπως και μεγάλο μέρος των σχολείων και των εμπορικών επιχειρήσεων.