Θέση για το θέμα των σλοβένων που πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Σλοβενία.

Το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) υποστήριξε ότι η Σλοβενία είναι κεντρικός διάδρομος μέσω του οποίου εξτρεμιστές ισλαμιστές από την Ευρώπη κατευθύνονται στη Συρία στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας στην οποία εξετάστηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Η Σλοβενία είναι ο κύριος διάδρομος στο ταξίδι των ισλαμιστών εξτρεμιστών οι οποίοι από τη Βιέννη συνεχίζουν προς τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και φθάνουν στη Συρία» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Λιουμπλιάνα ο Ζαν Μάχνιτς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SDS, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα.

«Ανεπίσημα λέγεται ότι οι εξτρεμιστές και πυρήνες τους στη Σλοβενία έχουν νοικιάσει διαμερίσματα, στα οποία ισλαμιστές διανυκτερεύουν κατά το ταξίδι προς τη Συρία» είπε ο κ. Μάχνιτς προσθέτοντας ότι άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σλοβενία γίνεται στρατολόγηση πολεμιστών.