Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν φαίνεται να πείστηκαν από την ακρόαση του προτεινόμενου επιτρόπου για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε το ΕΛΚ, τονίζεται πως η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα και ίση μεταχείριση για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και όχι τον «κύριο ελαστικότητα» που ψάχνει να βρει «κενά» στους κανόνες.

«Ο κ. Μοσκοβισί ήταν ελάχιστα πειστικός. Δεν κατάφερε να πείσει τη δική του κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Πώς θα μπορέσει τώρα να πείσει 28 κράτη-μέλη», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΚ Μπούρκχαρντ Μπαλτς.

Κατηγορεί τον Μοσκοβισί ότι δεν διαθέτει όραμα για το μέλλον της Νομισματικής Ένωσης και ότι ήταν ασαφής στις απαντήσεις του κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Καταλήγει λέγοντας ότι αυτό που μετράει δεν είναι οι υποσχέσεις για συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και για πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά οι πράξεις.