Σε μία άνευ προηγουμένου γκάφα προχώρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ ενθάρρυναν τους ριζοσπάστες ισλαμιστές να φύγουν από τη χώρα και να πολεμήσουν στη Συρία και το Αφγανιστάν ώστε να γίνουν μάρτυρες!

Ο Λούντβιχ Σιεργκχόφερ, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βαυαρικής αστυνομίας ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι αρχές ενθάρρυναν μυστικά από το 2009 την ταχεία αναχώρηση των ισλαμιστών από το γερμανικό έδαφος.

Όπως είπε ο ίδιος, η τακτική αυτή άλλαξε μόλις το τέλος του 2013, όταν οι γερμανικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι με την πρακτική αυτή είχαν βοηθήσει στην ενίσχυση οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν αγανάκτηση στην αντιπολίτευση. «Αυτό ισοδυναμεί με εξαγωγή τρομοκρατίας», δήλωσε η Ιρένε Μίχαλιτς του κόμματος των Πρασίνων. Στη Γερμανία δεν έχει γίνει κάποια βομβιστική επίθεση ισλαμιστών ή άλλου είδους επίθεση, αλλά δεκάδες νέοι με τουρκικές, αραβικές ή γερμανικές ρίζες έχουν σκοτωθεί υπηρετώντας τους σκοπούς της αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.