Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τηνα αντιμετώπιση του Έμπολα.

Στη συνομιλία τους εξέτασαν τους τρόπους αντίδρασης των τοπικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών φορέων στην υπόθεση του ιού Έμπολα, ενώ ο Ομπάμα θέλησε  να σιγουρευτεί ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. 

«Ο πρόεδρος τηλεφώνησε ώστε να βεβαιωθεί πως ο δήμαρχος του Ντάλλας λαμβάνει όλους τους απαραίτητους πόρους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για τη θεραπεία του ασθενούς και το χειρισμό της κατάστασης για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτζ.

«Ο πρόεδρος υποσχέθηκε πως οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία και εξέφρασε την εμπιστοσύνη που έχει στους γιατρούς της Αμερικής και τις υποδομές της χώρας προκειμένου να γίνει ασφαλής και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης», είπε.