Εκατοντάδες Κούρδοι, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σημαίες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Σίδνεϊ ζητώντας από την Αυστραλία να τους βοηθήσει στρατιωτικά και ανθρωπιστικά. 

Τη διαδήλωση, οργάνωσε ο Αυστραλιανός Σύνδεσμος Κούρδων, για να βοηθηθούν οι συμπατριώτες τους στο Ιράκ και τη Συρία που κινδύνευαν με αφανισμό από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που ήδη έχουν σκοτώσει εκατοντάδες Κούρδους στο βόρειο Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία. Εκτός από το Ισλαμικό Κράτος, στο στόχαστρο των Κούρδων της Αυστραλίας έχει μπει και η Τουρκία την οποία και κατηγορούν για «γενοκτονία». 

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδέσμου των Κούρδων, Gulfer Olan, είπε ότι στόχος της διαδήλωσης είναι να ενημερώσουν τον αυστραλιανό λαό ότι οι Κούρδοι ολόκληρης της περιοχής κινδυνεύουν με αφανισμό αν δεν κινητοποιηθεί, για να τους βοηθήσει, η διεθνής κοινότητα. 

Ήδη, εκατοντάδες άτομα, όπως είπε, έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες. Μεταξύ των αθώων θυμάτων είναι πολλά παιδιά και γυναίκες, οι οποίες, επίσης, πέφτουν και θύματα βιασμών.Η Αυστραλία ήδη έχει βοηθήσει με όπλα τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ, ενώ λάχει λάβει ενεργά μέρος στην ανθρωπιστική βοήθεια που τους προσφέρεται εδώ και ένα τρίμηνο.