«Πρέπει να μειωθεί η εξουσία των τεχνοκρατών των Βρυξελλών», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός. 

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως «είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη».

«Το θέμα είναι ποιά κατεύθυνση θα διαλέξουμε. Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε το επίπεδο της γραφειοκρατίας στην Ευρώπη», σημείωσε ο Ρέντσι.

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια οικονομική κοινότητα, αλλά και μια κοινότητα που την συνθέτουν οι ψυχές της, οι αξίες της, και η οποία προσβλέπει στο μέλλον», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θεωρεί πως « η παράμετρος του 3% στην σχέση δημοσίου ελλείμματος- ΑΕΠ ανήκει στο παρελθόν, αλλά η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απώλειας αξιοπιστίας διότι στο παρελθόν δεν σεβάστηκε την παράμετρο αυτή».

«Η χώρα μου θα σεβαστεί το όριο αυτό για το έλλειμμα, αλλά αν ο πρόεδρος της Γαλλίας, από τη μεριά του, αποφασίσει να το υπερβεί, δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι είναι μια λανθασμένη πράξη. Προτιμώ την Γαλλια του Ολάντ και του Βάλς η οποία υπερβαίνει το 3%, παρά μια Γαλλία με επικεφαλής της κυρία Λεπέν ως αποτέλεσμα μιας κρίσης αξιών», κατέληξε ο Ρέντσι.