current views are: 2

3 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:08

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε μία από τις πιο γνωστές εμπορικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ.

Δημοσίευση 12:08’
αρθρο-newpost

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε μία από τις πιο γνωστές εμπορικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ.

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε μία από τις πιο γνωστές εμπορικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ, με εκατοντάδες υποστηρικτές της Κίνας και αγανακτισμένους πολίτες να επιτίθενται σε διαδηλωτές, σκίζοντας πανό, ρίχνοντας σκηνές και αναγκάζοντας πολλούς να υποχωρήσουν. 

Σε ορισμένα από τα σημεία όπου συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές οι αριθμοί όσων προσήλθαν ήταν μειωμένοι, καθώς σημειώθηκε βροχόπτωση αλλά και επειδή πολλοί κάτοικοι επέστρεψαν στις δουλειές τους έπειτα από μια διήμερη αργία.

Στη συνοικία Μονγκ Κοκ, όμως, που θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γη, περίπου 1.000 υποστηρικτές του Πεκίνου συγκρούστηκαν με περίπου 100 διαδηλωτές. Ορισμένοι άρχισαν να τους φτύνουν και να τους πετούν πλαστικά μπουκάλια. Η αστυνομία σχημάτισε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες για να προστατεύουν τους αστυνομικούς, ενώ οι υποστηρικτές του Πεκίνου φώναζαν στους αστυνομικούς διότι δεν έχουν απομακρύνει τους ταραξίες. «Δεν πάει άλλο, επηρεάζονται οι ζωές μας», δήλωσε ένας δάσκαλος, ο Βίκτορ Μα, 42 ετών. «Δεν μπορείς να κρατάς τους πολίτες ομήρους, αυτό δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Για αυτό είναι τόσο οργισμένος ο κόσμος εδώ».

Στο μεταξύ στην περιοχή Κοζγουέι Μπέι, περίπου 100 πολίτες προσπαθούσαν να απομακρύνουν οδοφράγματα που είχαν στήσει διαδηλωτές απέναντι σε περίπου 25 μέλη της οργάνωσης διαμαρτυρίας Occupy Central.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνήτης Λεούνγκ αρνήθηκε να υποκύψει στο τελεσίγραφο των διαδηλωτών να παραιτηθεί ως χθες τα μεσάνυκτα. Τόσο ο ίδιος, όσο και η αστυνομία έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν οι διαδηλωτές αποπειραθούν να αποκλείσουν, ή να καταλάβουν, κυβερνητικά κτίρια.


σχετικα αρθρα