Συνεχίζονται οι μάχες σήμερα στα περίχωρα του αεροδρομίου του Ντονέτσκ μεταξύ των ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, εν μέσω καταγγελιών του Κιέβου για ενισχύσεις από τη Ρωσία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει την επανέναρξη των συγκρούσεων.

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν νωρίτερα σήμερα περιοχή κοντά στο κέντρο του Ντονέτσκ, σύμφωνα με ένα συνεργείο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο έκανε λόγο για «αδιάκοπες μάχες» που μαίνονται για το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τον έλεγχο του οποίου διατηρεί ακόμα ο ουκρανικός στρατός έπειτα από δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες με άρματα μάχης.

Ισχυρίστηκε ταυτόχρονα πως η Ρωσία έχει στείλει ενισχύσεις, «άρματα μάχης, βαρύ οπλισμό και στρατιώτες» στους αντάρτες, ενώ σημείωσε πως εστάλη στον ουκρανικό εναέριο χώρο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «που χειρίζονται Ρώσοι ειδικοί».

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Λισένκο ισχυρίστηκε επιπλέον ότι στη βόρεια Ουκρανία, στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει πρόσθετο οπλισμό και μια μονάδα αναγνωριστικών επιχειρήσεων κοντά στην πόλη της Μαριούπολης.