Οι επικεφαλής των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στον διάλογο με την κυβέρνηση έπειτα από τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν στην πόλη κράτος.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και καταστηματάρχες επιτέθηκαν εναντίον πολλών σημείων που έχουν καταλάβει εδώ και μία εβδομάδα οι διαδηλωτές, η πλειονότητα των οποίων είναι φοιτητές.

Στη συνοικία Μονγκ Κοκ, όμως, που θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γη, αλλά και στην Κόζγουεϊ Μπέι, την πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, περίπου 1.000 υποστηρικτές του Πεκίνου συγκρούστηκαν με περίπου 100 διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι στρατολόγησαν μπράβους της κινεζικής μαφίας για να προκαλέσουν ταραχές και να βλάψουν το κίνημα, το οποίο έχει βγάλει στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Κυριακή.

Σήμερα το απόγευμα η Ομοσπονδία Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ (HKFS) ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την εκλογική μεταρρύθμιση στην πρώην βρετανική αποικία, εκτιμώντας ότι η αστυνομία άφησε την κινεζική μαφία να τους επιτεθεί.