Σταθερά μπροστά και μάλιστα όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ συνεχίζει να διευρύνει το προβάδισμα που ανέκτησε ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται την Κυριακή.

Ωστόσο δεν είναι σαφές ποιον από τους δύο πλησιέστερους αντιπάλους της θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο που αναμένεται ότι θα χρειαστεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία πριν από έναν μήνα εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη νικήτρια της αναμέτρησης και μάλιστα με διαφορά, βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί σταθερά και πλέον σχεδόν ισοψηφεί με τον υποψήφιο που ευνοούν πολλοί οικονομικοί παράγοντες, τον τεχνοκράτη-πλεϊμπόι Αέσιου Νέβες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Sensus.

Η δημοσκόπηση αυτή εμφανίζει τη Ρουσέφ να κερδίζει 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, που είχε δημοσιοποιηθεί πριν από μία εβδομάδα, και να συγκεντρώνει πλέον 37,3%. Η Σίλβα έπεσε στο 22,5%, από 25%· ο Νέβες διατήρησε το δικό του ποσοστό, που ανέρχεται στο 20,6%.

Όμως η διαφορά ανάμεσα στη Σίλβα και στον Νέβες είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους (±2%), δηλαδή στατιστικά αμελητέο.