current views are: 3

4 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση09:24

Παγκόσμια αγανάκτηση από το νέο αποκεφαλισμό βρετανού από το Ισλαμικό Κράτος

Νέο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη ο αποκεφαλισμός του  47χρονου Βρετανού  Άλαν Χένινγκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

Δημοσίευση 09:24’
αρθρο-newpost

Νέο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη ο αποκεφαλισμός του  47χρονου Βρετανού  Άλαν Χένινγκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

Νέο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη ο αποκεφαλισμός του  47χρονου Βρετανού  Άλαν Χένινγκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του ΙΚ δείχνει την φρικτή εκτέλεση του 47χρονου, ενώ διατυπώνονται απειλές για τον αποκεφαλισμό ακόμη ενός ομήρου.

Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη όπως λέει και να απειλεί πως αυτό θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

«Ομπάμα εσύ άρχισες τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημα μας να είναι σε έναν δικό σου άνθρωπο» αναφέρει, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Ο δήμιος, η φωνή του οποίου μοιάζει να έχει αλλοιωθεί με ηλεκτρονικά μέσα, έχει ωστόσο βρετανική προφορά και μοιάζει να είναι ο ίδιος, σύμφωνα με τον SITE, με αυτόν που δολοφόνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου τον βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Χέινς.

Ο Άλαν Χένινγκ, δεν λέει παρά μια σύντομη φράση πριν ο δήμιός του, ντυμένος στα μαύρα και με το πρόσωπό του καλυμμένο όπως και τις προηγούμενες φορές, πάρει το λόγο για να κατηγορήσει το βρετανικό κοινοβούλιο ότι είναι υπεύθυνο για το θάνατο του ομήρου.

Ποιος ήταν ο Άλαν Χένινγκ

Ο  Χένινγκ απήχθη καθώς επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο.

Πατέρας δύο εφήβων  που ζουν στο Μάντσεστερ, ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής, για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας, για λογαριασμό μίας μουσουλμανικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ). 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η σύζυγός του -η οποία αρχικά είχε πέσει στα πόδια του, για να τον μεταπείσει από το να πάει στη Συρία-, με ένα δραματικό μήνυμά τους προς τους τζιχαντιστές, ζητούσε την απελευθέρωση του άντρα της. 

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους τζιχαντιστές. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία, το Μάρτιο του 2013. Συνολικά τέσσερις δυτικοί έχουν αποκεφαλιστεί από τζιχαντιστές. Είχε προηγηθεί ο βίαιος θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.


σχετικα αρθρα