Πέθανε σε ηλικία  63 ετών ο πρώην πρόεδρος της Αϊτής Ζαν Κλοντ Ντιβαλιέ.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Φλοράνς Γκιγιόμ Ντιπερβάλ «η οικογένεια μας τηλεφώνησε για να στείλουμε ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο ύστερα από καρδιακό περιστατικό που υπέστη. Δεν είχαμε χρόνο να τον μεταφέρουμε, έγιναν προσπάθειες να του δοθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Ο Ζαν Κλοντ «Μπέιμπι Ντοκ» Ντιβαλιέ κληρονόμησε το 1971 την εξουσία από τον πατέρα του, δικτάτορα Φρανσουά Ντιβαλιέ, σε ηλικία 19 ετών και διετέλεσε πρόεδρος της Αϊτής από το 1971 έως το 1986, όταν ανατράπηκε ύστερα από λαϊκή εξέγερση. 

Προς γενική έκπληξη επέστρεψε στην Αϊτή το 2011 έπειτα από 25 χρόνια εξορίας στη Γαλλία.

Ωστόσο μετά την επιστροφή του, πολλές μηνύσεις κατατέθηκαν σε βάρος του, για παράνομες συλλήψεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξαναγκαστική εξορία των αντιπάλων του αλλά και υπεξαίρεση χρημάτων, εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ωστόσο καμιά δίκη δεν κατέστη δυνατόν να εκδικαστεί.

Ύστερα από τις επανειλημμένες αρνήσεις του να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον του Εφετείου του Πορτ-ο-Πρενς τον Φεβρουάριο του 2013.