Τι συμβαίνει τελικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν; Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Πιονγιάνγκ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Κορέα, ότι ο ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως ανέφερε την Κυριακή ένας υπουργός της Σεούλ.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα με την υγεία του γραμματέα Κιμ», δήλωσε ο Κιμ Γιανγκ Γκον ανώτερος αξιωματούχος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κιμ Γιανγκ Γκον ήταν ένας από την αντιπροσωπεία τριών αξιωματούχων του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας που έκαναν μια σπάνια και απροσδόκητη επίσκεψη στη Σεούλ κατά τη διάρκεια της οποίας η Νότια και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο τους.

Η επίσκεψη αυτή συνέπεσε με τις εντεινόμενες φήμες για την τύχη του Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως τον τελευταίο μήνα και πιο συγκεκριμένα απο τις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι φήμες για την υγεία του τροφοδοτήθηκαν από τηλεοπτικό ρεπορτάζ της βορειοκορεατικής τηλεόρασης ότι ο ηγέτης της χώρας ένιωθε «δυσφορία», που για τη Δύση θεωρήθηκε ως σιωπηρή αναγνώριση ότι είναι άρρωστος. Φούντωσαν δε μετά την ασυνήθιστα μακρά απουσία του από κάποια δημόσια εκδήλωση.

Τον Ιούλιο είχε εμφανιστεί αλλά με κινητικά προβλήματα καθώς περπατούσε με δυσκολία και κουτσαίνοντας, με την ευκαιρία της 20ης επετείου από το θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέβηκε στην εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ στα τέλη του 2011.