Ένας βρετανός υπήκοος, ο Ντέιβιντ Μπόλαμ, που ήταν όμηρος ισλαμιστών στη Λιβύη, απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του.

Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών «ο Ντέιβιντ Μπόλαμ είναι ασφαλής καλά στην υγεία του και έχει επανενωθεί με την οικογένειά του».

Ο Μπόλαμ που ήταν εκπαιδευτικός και διευθυντικό στέλεχος στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύη απήχθη στις 19 Μαΐου.

Οι απαγωγείς του είχαν ζητήσει λύτρα για να τον απελευθερώσουν σύμφωνα με μια πηγή του σχολείου στο οποίο εργαζόταν και ένας αμερικανός εκπαιδευτικός ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες (SITE) εντόπισε τον περασμένο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube όπου ο Ντέιβιντ Μπόλαμ ζητούσε από τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να βοηθήσει στην απελευθέρωση του.

Το βίντεο που προφανώς είχε καταγραφεί τον περασμένο Αύγουστο, είχε δημοσιευθεί από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Στρατός του Ισλάμ, αλλά ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος SITE δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την αυθεντικότητα του λόγω έλλειψης πληροφοριών.

Ευτυχώς, η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος.