current views are: 2

5 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση17:39

Αντέδρασε το Ισραήλ για τη σουηδική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα την απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σουηδίας να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.

Δημοσίευση 17:39’
αρθρο-newpost

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα την απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σουηδίας να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα την απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σουηδίας να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι ο πρεσβευτής της Σουηδίας πρόκειται να κληθεί στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ αύριο Δευτέρα για να του επιδοθεί επίσημη διαμαρτυρία.

Ο νέος πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν ανακοίνωσε την διπλωματική αυτή κίνηση την Παρασκευή, κατά την παρουσίαση της κυβέρνησής του και του πολιτικού του προγράμματος.

Ο Λίμπερμαν ανέφερε ειρωνικά σε μια ανακοίνωσή του πως φαίνεται ότι ο Λεβέν δεν είχε αρκετό καιρό στη διάθεσή του για να μελετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη, η οποία κρατάει δεκαετίες. Πρόσθεσε ότι η σουηδική κυβέρνηση “οφείλει να καταλάβει ότι καμιά διακήρυξη και κανένα μέτρο που λαμβάνει ένας εξωτερικός παράγων δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο για τις άμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα μέρη της σύγκρουσης”.


σχετικα αρθρα