Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ η οποία κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, διαβεβαίωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και «θα είναι νικηφόρος» στο δεύτερο γύρο, στις 26 του Οκτωβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει το σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο Αέσιο Νέβες. 

«Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω» είπε μιλώντας στη Μπραζίλια. «Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία», πρόσθεσε. 

Εν τω μεταξύ η τρίτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα η οποία αναμένεται να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο δεν αποκάλυψε προς τα πού θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους της. 

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά το αποτέλεσμα των εκλογών εξήγησε ότι η απόφαση για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις 26 Οκτωβρίου, θα πρέπει να ληφθεί εντός του συνασπισμού που σχηματίστηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PSB) με το οποίο αν και δεν είναι μέλος κατέβηκε ως υποψήφια. «Θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε μεταξύ μας. Η Βραζιλία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με την τρέχουσα κατάσταση» δήλωσε η Μαρίνα Σίλβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σάο Πάολο. 

«Οι βραζιλιάνοι πολίτες απαιτούν περισσότερη πρόοδο και θέλουν να δουν το έργο που αντιπροσωπεύει την πιο νόμιμη και πιο αξιόπιστη δύναμη αλλαγής» ανέφερε.