«Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω». 

Αυτό είναι ένα μέρος του γράμματος που έστειλε τον Ιούνιο στους γονείς του ο αμερικανός Πίτερ Κάσιγκ, ο εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, ο οποίος κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που απειλούν να τον αποκεφαλίσουν. 

Χθες Κυριακή, οι γονείς του έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του γιού τους και αποσπάσματα από το γράμμα αυτό το οποίο τους έγραψε ενώ ήταν αιχμάλωτος. 

Ο 26χρονος Κάσιγκ συνελήφθη πριν από ένα χρόνο ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία, είπε η οικογένειά του. 

Την περασμένη Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος σε βίντεό του που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα και δείχνει τον αποκεφαλισμό του βρετανού ταξιτζή απειλεί να σκοτώσει και τον Κάσιγκ. 

Ο Εντ και η Πόλα Κάσιγκ από την Ιντιανάπολη έκαναν έκκληση για την απελευθέρωση του γιού τους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους το Σάββατο. 

Χθες ζήτησαν από τον κόσμο να χρησιμοποιεί το όνομα που έχει ο γιός τους από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ: Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ. 

Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που τον δείχνουν να εργάζεται ως ιατρικό προσωπικό στη Συρία το 2013, να ψαρεύει με τον πατέρα του στον ποταμό Οχάιο της νότιας Ιντιάνα το 2011 και πολύ μικρότερο στην αγκαλιά της μητέρας του, δίπλα σε έναν καταρράκτη, στη διάρκεια εκδρομής για κάμπινγκ με την οικογένειά του το 2000. 

Στο γράμμα που τους έστειλε τον Ιούνιο, οι γονείς του λένε ότι γράφει πως προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και τηρεί ευλαβικά τις πρακτικές του Ισλάμ, περιλαμβανομένης και της αλλαγής του ονόματός του σε Αμπντούλ Ραχμάν. 

Σε κάποια άλλα αποσπάσματά του, ο Κάσιγκ ευχαριστεί τους γονείς του και εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να ήταν εύκολη η ανατροφή του. Στην επιστολή του προσθέτει ότι βρίσκεται σε μία "δογματικά περίπλοκη κατάσταση εδώ, αλλά βρίσκομαι σε ειρήνη με την πίστη μου".