Νεκρή βρέθηκε η 63χρονη γυναίκα, που φέρεται ότι παρενοχλούσε με μηνύματα μέσω Διαδικτύου τους γονείς της Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η είδηση του θανάτου της Μπρέντα Λέιλαντ, ήρθε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς της από την αστυνομία, η οποία την είχε κατονομάσει ως μία από τους ανθρώπους που παρενοχλούσαν με μηνύματα  μέσω του διαδικτύου την οικογένεια του αγνοούμενου κοριτσιού.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός της, ένας δημοσιογράφος του Sky News την είχε εντοπίσει έξω από το σπίτι της και από τότε η γυναίκα διέμενε σε ξενοδοχείο για να αποφύγει τη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος της 63χρονης γυναίκα σημειώθηκε το Σάββατο σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διέμενε και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος».

Η Λέιλαντ, μητέρα δύο παιδιών, έμενε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι των Μακάν. Οι ίδιοι την περασμένη εβδομάδα δήλωναν στην αστυνομία ότι έχουν πάψει να διαβάζουν αναρτήσεις γι' αυτούς στο ίντερνετ καθώς τους αναστατώνουν.