Μία έκρηξη σημειώθηκε χθες σε ξενοδοχείο της πόλης Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, ευθύς μετά το πέρας των κρίσιμων προεδρικών εκλογών, όμως αγνοείται ακόμη εάν προκλήθηκαν θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

«Σημειώθηκε έκρηξη σε ξενοδοχείο στο προάστιο Καμπάλα», στα δυτικά της πόλης, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αμίνου Λάουαλ. «Μέχρι τώρα αγνοούμε τα αίτια της έκρηξης και εάν επρόκειτο για σκόπιμη, ή όχι, ενέργεια».

Άλλες δύο εκρήξεις είχαν σημειωθεί παράλληλα στην πόλη Μαϊντουγκούρι (βορειοανατολικά), η μία την Παρασκευή και η άλλη χθες, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Σε γενικές γραμμές, η χθεσινή αναμέτρηση για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας διεξήχθη σε πλαίσια ηρεμίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων ο απερχόμενος πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν προηγείται με μεγάλη διαφορά του κύριου αντιπάλου του, πρώην πολεμάρχου, Μουχαμάντου Μπουχάρι.

Στις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων έξω από τις κάλπες (έξιτ πολς) ο Τζόναθαν φέρεται να προηγείται καθαρά με 62%, έναντι 24% του Μπουχάρι. Τα τελικά αποτελέσματα της αναμέτρησης, στην οποία διεκδίκησαν την προεδρία συνολικά 19 υποψήφιοι, θα δημοσιευθούν αύριο.